si kecik ni dah jangkau usia 1tahun 2bulan ++
tp sejak 2 menjak ni dania kurang nk makan...
tambah2 dia baru baik demam...riso gak time dia demam kuat ari tuh pasal dia jarang demam..
kene la masuk ubat kot bont*t...huhu
Alhamdulillah...2 hari dah baik demamnyer...
2 hari jugak la aku cuti utk jaga dia yg asik nk dukung jek...
seharian mmg dok dukung dia jek...
makan xmo...tido xmo...sampai merah2 mata...nanges sajer...
xtau la dia demam pasai nk tumbuh gigi lagi ker...or nk jalan ker...nk besar ker..hehe
jalan baru 4 tapak...penakut ya amat...:p

skang ni mulut dia dah rajin berkicau...
dia sebut dan faham apa dia sebut tuh...
word yg dia dah dapat cam akit (sakit) , air , AYAH (aku bg wording besar pasai sume org ayah...ayah la ayah...ibu la ayah...tok wan la ayah...ssh pon ayah...huhuhu..sabo je la), nanak (xnak), ta'tih (ngajuk ibu bila ibu soh bangun jalan..hehe)
lagi yg geli atinyer...bila aku jerit aabangg...dia pon ikut sebut abg...mmg budak2 camni heh...
pagi2 tgk muka dia ngah nyenyak tido...sejuk jek ati...
kalo ati ngah panas pon bila nengok dak kecik nih...ilang rasa panas tuh...
tu la anugerah Allah bg kt family aku...

sape la xsayang anak tu yer....
anak la insan paling cooooomeeeelllllllll dlm dunia ni...hehehe


uik...ni en3 paling panjang dlm blog dak kecik ni...:p


9 comments:

Atia Adina said...

dania sama ngan saya lah...takut nak jalan...dah pandai sebut bbrp patah perkataan...paling clear...nak air..terima kasih bunyi ceh jer..ayah...yah...bu..nak...he he

iera said...

comel betul dania ni...

eT said...

wahh..pandai cakap ibu yer...
dania bantai sume ayah..hehe

eT said...

comel cam ibu dia kan..keskes...

bang am said...

Ibu lupa... ada lagi 1 perkataan dia reti sebut.. dia sebut "ALLAH" dengan siap wat posing muka... hehe...

bang am said...

dia pandai gak sebut "BALL".. hehehe... belon pon ball... :p

eT said...

hahaha...yer...ibu lupa plak...
2 wording tu la yg dia selalu sebutnyer...heheh

FyZa said...

alolo comeynya dak kecik 2..geram nk picit2..akak..bg bsor cket font ley x? kecik la..sy x nmpk..hik3..dasar mata rabun..;p

eT said...

baik la dikk...huhu